ياسمينا عضو فضى
عدد الرسائل : 199 العمر : 25 تاريخ التسجيل : 03/07/2011
| موضوع: المحشى وأنواعه الإثنين أغسطس 15, 2011 3:31 pm | |
| محشى ورق العنب المقادير : ورق عنب رز مصري
5حبات طماط
4 حبات بصل
خُضرة عبارة عن = حزمة بقدونس + حزمة كرفس + شوية شبت و كزبرة خضراء + ورق نعناع
رشة ملح + فلفل اسود + جنزبيل (للفائدة) مكعب شوربة ملعقتين كبار زيت ذرة أو معفواة واحدة كبيرة سمن بلدى و ممكن نضيف نصف كوب لحمة مفرومة مسلوقة و أحضر كوبين ماء مغلى (او 3) و ندوب فيها مكعب شوربة مع كام فص حبهان و ورق لاورو ( كأننا بنعمل شوربة فراخ ) أو تكون شوربة فراخ طبيعية بس نستنى لما تبرد و نحطها فى التلاجة ثم نشيل الدهن اللى يبقى فوق الوش
الطريقة :
ناخد كل المكونات فيما عدا الرز (و اللحمة ) ونضعهم بالخلاط الكهربائي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضيف الخلطة دى للرز ( و اللحمة)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طريقة سلق ورق العنب : فى الأول بنغسل ورق العنب كويس بالمياه الجارية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و نجيب حلة كبيرة نملاها مياه و نحطها على النار لغاية ما تغلى ثم نضيف ورق العنب علي دفعات اول ما ننزل الورق و يتغير لونه لمدة دقيقة نرفعه فى مصفاه ، و نحط الدفعة اللى بعدها و هكذا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طريقة لف ورق العنب :
ناخد ورقة عنب ونفردها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][img][/img]
و نشيل العود منها بالشكل دة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و نحط معفواة من الخلطة اللى عملناها و نفردها بالشكل دة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و نبدأ نلف الورقة بالشكل الموضح بالصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طريقة الطهى :
نرص فى قاع الحلة العيدان اللى طلعناها من ورق العنب و فيه ناس تحط طماطم أو حلقات بصل أو حتى حلقات بطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
حلقات البصل و شرائح كبيرة من الثوم تحت البصل لأنها بتعطى للمحشى نكهة أفضل و فوقهم معفواتين كبار زيت و بعدين نرص المحشى بشكل منظم فى الحلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم نضيف الشوربة لغاية ما تبقى بنفس مستوى المحشى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لما الشوربة تغلى نوطى النار و نغطى الحلة و نتركه لما ينضج
باسيبه يبرد تماما و ارصه فى طبق فرن و احط زيت ذرة فى بخاخة و ارش على الوش أو بفرشاة ادهن الوش بالسمن البلدى (يا دوب ماسحة ) و دة بيعطيه شكل و طعم أجمل و أغطيه بالفويل و ساعة التقديم أسخنه فى فرن حامى لدقائق معدودة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
ياسمينا عضو فضى
عدد الرسائل : 199 العمر : 25 تاريخ التسجيل : 03/07/2011
| موضوع: رد: المحشى وأنواعه الإثنين أغسطس 15, 2011 3:38 pm | |
| محشى كرنب
المقادير : كرنبة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
رز مصري
5حبات طماط + معفواتين صلصة
5 أو 6 حبات بصل نصف راس ثوم خُضرة عبارة عن = 3 حزمة بقدونس + 3 حزمة كرفس + حزمة شبت + 2 حزمة كزبرة خضراء
رشة ملح + فلفل اسود + كمون
مكعبين شوربة
4 معالق كبار زيت ذرة أو معفواتين كبار سمن بلدى
و ممكن نضيف نصف كوب لحمة مفرومة مسلوقة
نعمل شوربة فراخ بس نستنى لما تبرد و نحطها فى التلاجة ثم نشيل الدهن اللى يبقى فوق الوش
طريقة تحضير الكرنب : بنقطع الراس بسكينة حامية و طويلة بالشكل دة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نجيب حلة كبيرة نملاها مياه و نحط فيها كمون و لما تغلى نحط فيها الورق علشان يتسلق و لما تدبل شوية نطلع الورق بالمساكة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و ناخد ورقة ورقة نشيل منها العرق اللى فى نصف الورقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و نقطعها مربعات متساوية كدة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طريقة لف الكرنب : طبعا هنحضر الخلطة زى ما وصفت فى المشاركتين السابقتين و بعد كدة نلف بالطريقة الموضحة فى الصور :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طريقة تحضير الكرنب بنحط كام ورقة فى قاع الحلة و نرص المحشى فى الحلة و نضيف الشوربة لغاية ما توصل لطرف المحشى و لما تغلى نوطى النار و نغطى الحلة لغاية ما تنضج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][b] | |
|
ياسمينا عضو فضى
عدد الرسائل : 199 العمر : 25 تاريخ التسجيل : 03/07/2011
| موضوع: رد: المحشى وأنواعه الإثنين أغسطس 15, 2011 3:40 pm | |
| بيُشاع أن المحشى بيطخن و لكن الحقيقة هى العكس
فمستشفى القلب فى انجلترا بيوزع الرجيم اللى بيستعمله مع المرضى اللى محتاجين عملية .. الرجيم دة للمرضى اللى بيكونوا طخان (سُمان) ، و ما يقدروش يعملوا مجهود علشان يحرقوا الدهون اللى فى جسمهم فبيعملوا لهم شوربة لحرق الدهون مكونة من الآتى :
طماطم + بصل + فلفل رومى + كرفس
ال 4 مكونات دول بتحرق الدهون جامد جدا لدرجة ممكن تخسس الواحد 8 كيلو فى الأسبوع من غير مجهود
( لو تحبوا أكلمكم عن الرجيم بالكامل ما عنديش مانع لكن هأكتفى بالقدر دة علشان ما أخرجش من الموضوع )
لكن اللى عايزة أوريه لكم ان مكونات المحشيات مش هى اللى بتطخن لأن المحشى ما هو الا أنواع من الخضار بيتحط جواه الخلطة دى (مع اختلافات بسيطة و لما هأشرح لكم الرجيم بالتفصيل هتتأكدوا من كدة ) و بالتالى فالمفروض انه يخسس مش يطخن
و لكن اللى بتخلى اللى يأكله يطخن هو التسبيك ( تحمير البصل و الثوم ) استخدام الشوربة الدسمة الإكثار من السمن و الدهون
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
ياسمينا عضو فضى
عدد الرسائل : 199 العمر : 25 تاريخ التسجيل : 03/07/2011
| موضوع: رد: المحشى وأنواعه الإثنين أغسطس 15, 2011 3:43 pm | |
| محشى الباذنجان و الكوسة و الفلفل الرومى
ال 3 ليهم نفس الطريقة المقادير : 2 كيلو كوسة \ أو 2 كيلو باذنجان \ أو كيلو فلفل رومى صغير الحجم ( لأنه أخف وزنا بيتكون كميته أكتر )
كوب رز مصرى
2 بصله كبيرة
نصف راس ثوم
2 طماطم كبيرة
خُضرة عبارة عن = حزمة بقدونس + حزمة كرفس + شوية شبت و كزبرة خضراء
رشة ملح + فلفل اسود + جنزبيل (للفائدة)
مكعب ماجى
ملعقة صغيرة صلصة طماطم
ملعقتين كبار زيت ذرة أو معفواة واحدة كبيرة سمن بلدى
و ممكن نضيف نصف كوب لحمة مفرومة مسلوقة
و أحضر كوبين ماء مغلى (او 3) و ندوب فيها مكعب ماجى مع كام فص حبهان و ورق لاورو ( كأننا بنعمل شوربة فراخ ) أو تكون شوربة فراخ طبيعية بس نستنى لما تبرد و نحطها فى التلاجة ثم نشيل الدهن اللى يبقى فوق الوش
الطريقة :
بنقوّر الخضار بالمقوار
يعنى نشيل الرأس و نشيل اللى فى قلبالخضار بالمقوار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بالنسبة للكوسة بنكحت قشرها بالسكين فى الأول ثم نقطع الرأس من فوق و من تحت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بالنسبة للباذنجان بنضغط عليه براحة اليد و ندوره تحت ايدينا علشان يسهل تقويره ، ثم نشيل الراس
بالنسبة للفلفل الرومى بنشيل الراس فى الأول وممكن نشيل البزر باليد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد كدة بناخد المقادير كلها ( فيما عدا الرز ) و نحطها فى الكبة علشان تتفرم فرم ناعم جدا ثم نخلطها بالرز ( و اللحمة ) كويس قوى و نحشى بها الخضار [ بحيث الخلطة ما تملاش الا ثلاثة أرباع الكوساية أو الباذنجاناية أو الفلفلاية لأن الأرز هينفش لما يستوى ]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نرص المحشى فى حلة و نحط عليه الشوربة اللى عملناها (زى ما قلت لكم فى المقادير فوق ) و هى مغلية لغاية ما توصل لتحت فتحات المحشى بسنتيمتر واحد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لما كله يغلى نغطى الحلة و نوطى النار و بنعرف انه استوى لما الرز ينضج
انى بانتظر لما يبرد المحشى أرصه فى طبق فرن بشكل جميل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
| |
|