مدرسة عباس الكيال الإعدادية بشرمساح
مرحبا بكم فى مدرسة عباس الكيال الإعدادية بشرمساح
النهوض بالطالب خلقيا وعلميا لمواجهة تحديات المستقبل
مع تحيات إدارة المنتدى



النهوض بالطالب خلقيا وعلميا لمواجهة تحديات المستقبل
 
البوابةالرئيسيةاليوميةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 المحشى وأنواعه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ياسمينا
عضو فضى
عضو فضى
avatar

عدد الرسائل : 199
العمر : 19
تاريخ التسجيل : 03/07/2011

مُساهمةموضوع: المحشى وأنواعه   الإثنين أغسطس 15, 2011 3:31 pm

محشى ورق العنب
المقادير :
ورق عنب
رز مصري

5حبات طماط

4 حبات بصل


خُضرة عبارة عن = حزمة بقدونس + حزمة كرفس + شوية شبت و كزبرة خضراء + ورق نعناع

رشة ملح + فلفل اسود + جنزبيل (للفائدة)
مكعب شوربة
ملعقتين كبار زيت ذرة أو معفواة واحدة كبيرة سمن بلدى
و ممكن نضيف نصف كوب لحمة مفرومة مسلوقة
و أحضر كوبين ماء مغلى (او 3) و ندوب فيها مكعب شوربة مع كام فص حبهان و ورق لاورو ( كأننا بنعمل شوربة فراخ )
أو تكون شوربة فراخ طبيعية بس نستنى لما تبرد و نحطها فى التلاجة ثم نشيل الدهن اللى يبقى فوق الوش


الطريقة :

ناخد كل المكونات فيما عدا الرز (و اللحمة )
ونضعهم بالخلاط الكهربائي


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نضيف الخلطة دى للرز ( و اللحمة)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طريقة سلق ورق العنب :
فى الأول بنغسل ورق العنب كويس بالمياه الجارية


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و نجيب حلة كبيرة نملاها مياه و نحطها على النار لغاية ما تغلى
ثم نضيف ورق العنب علي دفعات
اول ما ننزل الورق و يتغير لونه لمدة دقيقة نرفعه فى مصفاه ، و نحط الدفعة اللى بعدها و هكذا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طريقة لف ورق العنب :

ناخد ورقة عنب ونفردها


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][img][/img]


و نشيل العود منها بالشكل دة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و نحط معفواة من الخلطة اللى عملناها و نفردها بالشكل دة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و نبدأ نلف الورقة بالشكل الموضح بالصور

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طريقة الطهى :

نرص فى قاع الحلة العيدان اللى طلعناها من ورق العنب
و فيه ناس تحط طماطم
أو حلقات بصل
أو حتى حلقات بطاطس


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


حلقات البصل و شرائح كبيرة من الثوم تحت البصل لأنها بتعطى للمحشى نكهة أفضل
و فوقهم معفواتين كبار زيت
و بعدين نرص المحشى بشكل منظم فى الحلة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم نضيف الشوربة لغاية ما تبقى بنفس مستوى المحشى



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


لما الشوربة تغلى نوطى النار و نغطى الحلة و نتركه لما ينضج



باسيبه يبرد تماما
و ارصه فى طبق فرن
و احط زيت ذرة فى بخاخة و ارش على الوش
أو بفرشاة ادهن الوش بالسمن البلدى (يا دوب ماسحة )
و دة بيعطيه شكل و طعم أجمل
و أغطيه بالفويل
و ساعة التقديم أسخنه فى فرن حامى لدقائق معدودة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ياسمينا
عضو فضى
عضو فضى
avatar

عدد الرسائل : 199
العمر : 19
تاريخ التسجيل : 03/07/2011

مُساهمةموضوع: رد: المحشى وأنواعه   الإثنين أغسطس 15, 2011 3:38 pm

محشى كرنب

المقادير :
كرنبة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


رز مصري

5حبات طماط + معفواتين صلصة

5 أو 6 حبات بصل
نصف راس ثوم
خُضرة عبارة عن = 3 حزمة بقدونس + 3 حزمة كرفس + حزمة شبت + 2 حزمة كزبرة خضراء

رشة ملح + فلفل اسود + كمون

مكعبين شوربة

4 معالق كبار زيت ذرة أو معفواتين كبار سمن بلدى

و ممكن نضيف نصف كوب لحمة مفرومة مسلوقة

نعمل شوربة فراخ بس نستنى لما تبرد و نحطها فى التلاجة ثم نشيل الدهن اللى يبقى فوق الوش


طريقة تحضير الكرنب :
بنقطع الراس بسكينة حامية و طويلة بالشكل دة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نجيب حلة كبيرة نملاها مياه و نحط فيها كمون
و لما تغلى نحط فيها الورق علشان يتسلق و لما تدبل شوية نطلع الورق بالمساكة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و ناخد ورقة ورقة نشيل منها العرق اللى فى نصف الورقة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و نقطعها مربعات متساوية كدة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طريقة لف الكرنب :
طبعا هنحضر الخلطة زى ما وصفت فى المشاركتين السابقتين
و بعد كدة نلف بالطريقة الموضحة فى الصور :


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طريقة تحضير الكرنب
بنحط كام ورقة فى قاع الحلة
و نرص المحشى فى الحلة
و نضيف الشوربة لغاية ما توصل لطرف المحشى
و لما تغلى نوطى النار و نغطى الحلة لغاية ما تنضج


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[b]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ياسمينا
عضو فضى
عضو فضى
avatar

عدد الرسائل : 199
العمر : 19
تاريخ التسجيل : 03/07/2011

مُساهمةموضوع: رد: المحشى وأنواعه   الإثنين أغسطس 15, 2011 3:40 pm

بيُشاع أن المحشى بيطخن
و لكن الحقيقة هى العكس


فمستشفى القلب فى انجلترا
بيوزع الرجيم اللى بيستعمله مع المرضى اللى محتاجين عملية ..
الرجيم دة للمرضى اللى بيكونوا طخان (سُمان) ، و ما يقدروش يعملوا مجهود علشان يحرقوا الدهون اللى فى جسمهم
فبيعملوا لهم شوربة لحرق الدهون مكونة من الآتى :

طماطم + بصل + فلفل رومى + كرفس


ال 4 مكونات دول بتحرق الدهون جامد جدا لدرجة ممكن تخسس الواحد 8 كيلو فى الأسبوع من غير مجهود


( لو تحبوا أكلمكم عن الرجيم بالكامل ما عنديش مانع لكن هأكتفى بالقدر دة علشان ما أخرجش من الموضوع )



لكن اللى عايزة أوريه لكم ان مكونات المحشيات مش هى اللى بتطخن
لأن المحشى ما هو الا أنواع من الخضار
بيتحط جواه الخلطة دى (مع اختلافات بسيطة و لما هأشرح لكم الرجيم بالتفصيل هتتأكدوا من كدة )
و بالتالى فالمفروض انه يخسس مش يطخن

و لكن
اللى بتخلى اللى يأكله يطخن
هو التسبيك ( تحمير البصل و الثوم )
استخدام الشوربة الدسمة
الإكثار من السمن و الدهون


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ياسمينا
عضو فضى
عضو فضى
avatar

عدد الرسائل : 199
العمر : 19
تاريخ التسجيل : 03/07/2011

مُساهمةموضوع: رد: المحشى وأنواعه   الإثنين أغسطس 15, 2011 3:43 pm

محشى الباذنجان و الكوسة و الفلفل الرومى

ال 3 ليهم نفس الطريقة
المقادير :
2 كيلو كوسة \ أو 2 كيلو باذنجان \ أو كيلو فلفل رومى صغير الحجم ( لأنه أخف وزنا بيتكون كميته أكتر )

كوب رز مصرى

2 بصله كبيرة

نصف راس ثوم


2 طماطم كبيرة


خُضرة عبارة عن = حزمة بقدونس + حزمة كرفس + شوية شبت و كزبرة خضراء

رشة ملح + فلفل اسود + جنزبيل (للفائدة)

مكعب ماجى

ملعقة صغيرة صلصة طماطم

ملعقتين كبار زيت ذرة أو معفواة واحدة كبيرة سمن بلدى

و ممكن نضيف نصف كوب لحمة مفرومة مسلوقة

و أحضر كوبين ماء مغلى (او 3) و ندوب فيها مكعب ماجى مع كام فص حبهان و ورق لاورو ( كأننا بنعمل شوربة فراخ )
أو تكون شوربة فراخ طبيعية بس نستنى لما تبرد و نحطها فى التلاجة ثم نشيل الدهن اللى يبقى فوق الوش



الطريقة :

بنقوّر الخضار بالمقوار

يعنى نشيل الرأس و نشيل اللى فى قلبالخضار بالمقوار

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بالنسبة للكوسة بنكحت قشرها بالسكين فى الأول ثم نقطع الرأس من فوق و من تحت


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بالنسبة للباذنجان بنضغط عليه براحة اليد و ندوره تحت ايدينا علشان يسهل تقويره ، ثم نشيل الراس

بالنسبة للفلفل الرومى بنشيل الراس فى الأول وممكن نشيل البزر باليد


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


بعد كدة بناخد المقادير كلها ( فيما عدا الرز ) و نحطها فى الكبة علشان تتفرم فرم ناعم جدا
ثم نخلطها بالرز ( و اللحمة ) كويس قوى
و نحشى بها الخضار
[ بحيث الخلطة ما تملاش الا ثلاثة أرباع الكوساية أو الباذنجاناية أو الفلفلاية لأن الأرز هينفش لما يستوى ]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نرص المحشى فى حلة و نحط عليه الشوربة اللى عملناها (زى ما قلت لكم فى المقادير فوق ) و هى مغلية لغاية ما توصل لتحت فتحات المحشى بسنتيمتر واحد


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


لما كله يغلى نغطى الحلة و نوطى النار
و بنعرف انه استوى لما الرز ينضج



انى بانتظر لما يبرد المحشى
أرصه فى طبق فرن بشكل جميل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
المحشى وأنواعه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدرسة عباس الكيال الإعدادية بشرمساح  :: العــــــــــــــــــام :: أعضاء هيئة التدريس :: اسرة المجالات :: الاقتصاد المنزلى-
انتقل الى: